Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tek Derdımız Odev

Melisa Çayı Nasıl Demlenir ?

Uykusuzluğa, sindirim sorunlarına, strese ve mide problemlerine karşı kullanılan ve oldukça popüler olan melisa çayını, taze veya kurutulmuş melisa yapraklarından hazırlayabilir, sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Nane familyasından olan melisa otu (Melissa Officinalis) tek başına kullanılabilir ya da örneğin hazımsızlık için kullanıldığında nane yaprakları, uykusuzluk içinse papatya yapraklarıyla karıştırılabilir. Melisa bitkisinin en önemli özelliği strese bağlı baş ağrılarını hafifletmesi ve rahatlama sağlayarak uykuya geçişi kolaylaştırmasıdır. Diğer bitkilerde olduğu gibi melisa çayını da düzenli olarak tüketmeye başlamadan önce olası yan etkilerinden korunmak için doktorunuza danışabilirsiniz.


Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır?


Eğer melisa çayını bitkinin kurutulmuş yapraklarından hazırlayacaksanız 1 büyük fincan çay için 1 çay kaşığı melisa yeterlidir. Suyu kaynattıktan sonra melisanın üzerine dökün ve 8-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı biraz acı olabilir. Süzdükten sonra sade veya balla tatlandırarak içebilirsiniz. Taze melisa yaprakları kullanacaksanız 1 büyük fincan için 1,5 çay kaşığı taze yaprak yeterli olacaktır. Kuru veya taze melisa yapraklarının sağlığa faydaları aynıdır ancak kuru melisa daha uzun süre bozulmadan muhafaza edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder